Bir kere şu konuda anlaşalım. O pijamalar üzerinizde olduğu sürece çalışma moduna geçemezsiniz. Her an yatağa atlayarak uyumaya devam etme isteği sizi çalıştırmaz. Sembolik bile olsa ofise gider gibi bir şeyler giymek tahmin ettiğinizde de çok sizi moda girdirir.
Evde çalışmanın zorunlu hale geldiği bugünlerde en kötü alışkanlığımızla karşı karşıya kalıyoruz bir şeyler yemek dışında çalışma masasından kalkmayı hiç düşünmeyecek olmamız. Çünkü kalkmak için bir nedenimiz yok. Oysa gün içerisinde yaptığımız basit hareketler bile sağlığımız için oldukça önemli. Zamanı da başarılı yönetmeliyiz. Aşağıda dijital göçebelik sırasında bize yardımcı olabilecek uygulamalarda bu da yer alıyor.
Dijital göçebe olarak bizlerin kalbi bilgisayarı, atardamarı ise İnternettir. Bunlar olmadan hiçbir şey yapamaz durumdayız. Yani eğer dijital göçebe olarak yaşamak istiyorsanız her gittiğiniz yerde önceliğiniz İnternet bağlantısı (elektriğin olmadığı bir yer size çöl gibi gelecektir) ve bilgisayarınızın güvenliğidir. Her şeyi buluta atıp, her dosyaya erişebilmenin keyfi muhteşem. Tabi bir de bizim nefes almamızı sağlayan telefonlarımız var ki o bizim her şeyimiz. Sanıldığından çok daha organize olmalı hem eğlence hem de işi bir arada götürebilmelisiniz.
Bu sürede hangi uygulamaları kullanabiliriz.
Time Out: Ara vermek istediğiniz aralıkları seçtiğiniz zaman size uyarı gösteriyor ve ara vermeniz gerektiğini hatırlatıyor.
Randomly RemindMe: Belirli olmayan zamanlarda kendinize su içmeyi hatırlatabilir,
Tomato Timer: Minik hareketler hatırlatan bu araçlar dışında mutlaka ama mutlaka spor yapmak amacıyla da bir program geliştirmeyi ihmal etmeyin.
Youtube: Evde hareketsiz kaldığınız şu günlerde inanılmaz bir kaynak “work out at home” araması yapın. Karşınıza çıkan hareketler yerinizde durduğunuza pişman edecek nitelikte!
Freedom: Verimliliği zorunlu kılıyor. Odaklanmış ve üretken olun, sizi rahatsız eden web siteleri ve uygulamaları engelleyin.
LeechBlock: Zamanlama özelliği sayesinde oldukça net kurallar belirlemenize imkan sağlıyor.
Rescuetime: Hangi uygulama üzerinde ne kadar vakit geçirdiğinizi size raporluyor.
Google Hangouts, Skype, Zoom, Teams ve Join.me: Hızlı toplantılar için birebir uygulamalar,
Wetransfer, Firefox Send ve Smash : Yüklü dosya göndermek için kullanabilirsiniz.
Uzaktan çalışma için ileri teknolojik çözümler nelerdir peki:
Deco ve Mesh Wifi Ağı: Mesh teknolojisi sayesinde daha geniş alanda, daha yüksek hıza sahip bir WiFi ağı oluşturup, evden kesintisiz çalışmanın keyfi çıkarılabiliyor. Ayrıca ebeveyn kontrolü, kötü amaçlı yazılım güvenliği gibi özellikler sayesinde güvenli bir çalışma ortamı da sağlanıyor.
Powerline Adaptörler: Elektrik hattını İnternet ağına dönüştüren powerline adaptörler. İstenen odaya başka bir PLC cihazı takıp eşleştirildiğinde, elektrik prizi olan her odaya güçlü bir İnternet bağlantısı da götürülmüş oluyor.
Wifi kapsama alanını genişleten ürünler: Eğer evde WiFi sinyallerinin düzenli erişemediği yerler varsa ve bu bölgelerde de çalışmak gerekiyorsa, en basit çözüm WiFi sinyal genişletici kullanmak.
Ağ Anahtarları: Eğer evdeki kablolu ağa çok sayıda cihazın bağlanması gerekiyorsa, ağ anahtarı (switch) kullanmak en mükemmel çözüm. Ağ anahtarları, aynı ağ içindeki cihazların birbirine bağlanmasını sağlıyor.