Girişimi ölçeklendirerek dijital becerileri geliştirme: Gün geçtikçe yoğunluklu olarak işler bir miktar daha dijital beceri gerektirmektedir. Bu bağlamda, çocukları ve gençleri iş piyasasına girmek için gerekli becerilerle donatmak her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir. Bu nedenle girişimlerin öncelikle ölçeklendirilmesi gerekmektedir.
Yaşam için kalıcı beceriler geliştirme: Dijital beceriler gelecek için gerekli olsa da, kalıcı beceriler hayatın her anındaki başarı için gereklidir. Gençlerin yaşam becerilerinin sadece teknolojiyi anlamak için değil aynı zamanda yaşamın tüm alanlarında onlara yardımcı olmak için kendini geliştirmeye önem vermesi gerekmektedir. İddialı ve etkili iletişim, kendine ait bakış açısına sahip olmak, duygusal zeka ve eleştirel düşünmek bahsettiğimiz becerilerin başında gelmektedir.
Ezberlemeye karşılık eleştirel düşünme: Bilginin ezberlenmesi hala eğitim sistemimizin önemli bir parçası. Ezberleme tam olarak makinelerin en iyi yaptığı şey olduğundan; eleştirel düşünce, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi yeni teknolojileri daha iyi anlamalarını sağlayacak şekilde geleceğe iyi hazırlanmasına yardımcı olacak bir araç olarak önem derecesinde en önde gelmektedir.
Teknolojiye ulaşamayan topluluklarda kapasite geliştirme: Kırsal alanlarda yaşayan gençler altyapı eksikliğinden teknolojiyi kullanmak için özel eğitim eksikliğine kadar birçok zorluk karşı karşıya kalmaktadır. Orta Amerika’da yapıldığı gibi bizde de gruplar oluşturulup sadece daha iyi bağlantı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda kırsal alanlarda beceri geliştirme sağlamak için paydaşlar arsındaki işbirliğine yönelebiliriz.
Dijital teknolojilerin ve Internet’in iyi, yeterli, hızlı, demokratik, ve kapsayıcı kullanımı, insanlık tarihinde bu hedefleri gerçekleştirmemize yardımcı olacak araçlar, çözümler ve uygulamaları ölçeklemek için en iyi fırsattır. Fırsatlar yeterli oldukça daha nice girişimcilerin çıkacağı şanslı bir ülkeyiz.